Στείλτε μας τα Σχόλα σας
Υπερμετρωπία

Η υπερμετρωπία συμβαίνει όταν το φως που εισέρχεται στο μάτι, εστιάζει πίσω από τον αμφιβληστροειδή, αντί να εστιάζει ακριβώς επάνω σε αυτόν. Αυτό προκαλείται σε μάτια μικρότερα του κανονικού ή σε μάτια με κερατοειδή πιο επίπεδο του φυσιολογικού.

Οι υπερμέτρωπες δυσκολεύονται, συνήθως, να δουν κοντά, αλλά και μακριά επίσης. Τα νεαρά άτομα, με μικρή υπερμετρωπία, μπορούν συνήθως να δουν καθαρά, διότι ο φυσικός τους φακός μπορεί να προσαρμόσει αυξάνοντας την διακριτική ικανότητα του ματιού. Παρόλ’ αυτά καθώς το μάτι χάνει την ικανότητα προσαρμογής, σταδιακά, (ξεκινώντας περίπου στην ηλικία των 40), η θολή όραση λόγω της υπερμετρωπίας γίνεται συχνά πιο εμφανής.

Συμπτώματα υπερμετρωπίας

  • Δυσκολία στην κοντινή όραση
  • Θολή μακρινή όραση (κυρίως σε μεγάλους βαθμούς υπερμετρωπίας)
  • Κούραση (πονοκέφαλοι, αίσθηση καψίματος, αίσθηση έλξης)
  • Κούραση κατά το διάβασμα
  • Στραβισμός σε παιδιά

Διάγνωση υπερμετρωπίας

Η υπερμετρωπία εντοπίζεται με τη διάθλαση. Στα νεαρά άτομα, γίνεται μυδρίαση της κόρης των ματιών, ώστε να χάσουν την προσαρμογή και η εξέταση να γίνει σωστά. Αυτό λέγεται κυκλοπληγία.

Θεραπεία υπερμετρωπίας

Η θεραπεία της υπερμετρωπίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: η ηλικία του ασθενούς, οι δραστηριότητες και το επάγγελμά του.

Στα νεαρά άτομα μπορεί και να μην χορηγηθούν γυαλιά ή φακοί επαφής ανάλογα με την ικανότητα προσαρμογής. Συστήνονται γυαλιά ή φακοί επαφής σε μεγαλύτερα άτομα. Η διαθλαστική χειρουργική είναι μία λύση για ενήλικες που επιθυμούν να βλέπουν καθαρά χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.

Αρχική

Ο Γιατρός

Υπηρεσίες

Παθήσεις

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Ποσοστά Επιτυχίας

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
Τελική αποκατάσταση → 98,7%!

Οπή Ωχράς Κηλίδας Τελική
αποκατάσταση → 100%!

Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη → Τελική Αποκατάσταση 100%!
Τμηματική Οπή Μερικού Πάχους → έρευνα σε εξέλιξη, σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

 

Περισσότερα

Πρότυπο Oφθαλμολογικό Kέντρο

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας, για ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα και βίντεο μας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 210 7212200

Κινητό: +30 210 7212201

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.