Ευχαριστήρια

Αγαπητέ κύριε Στράτο, έχουμε καιρό να μιλήσουμε και σκέφτηκα να σας γράψω.
Εύχομαι να είστε καλά και να τα πάτε πάντα τόσο καλά με τις εγχειρήσεις, όπως τα πήγατε και με τις δικές μου.
Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έχετε κάνει για μένα. Θα χαρώ πολύ να σας δω σύντομα.

Άγγελος Π. (7 ετών)

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον χειρουργό οφθαλμίατρο Ευστράτιο Βασιλείου Γκοτζαρίδη, που έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή, με λαμπρές σπουδές στο Λονδίνο και την Αμερική για την επιτυχημένη επέμβαση στο μάτι μου και την άψογη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη ώστε να ξεπεράσω με επιτυχία το πρόβλημα. Τέτοιοι γιατροί τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και αναδεικνύουν το μεγαλείο του λειτουργήματός τους.

Γεώργιος Κουκούτσης

Γνωρίζω τον κύριο Γκοτζαριδη από το 2001 όταν στην διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ τραυματίστηκα και χρειάστηκε να χειρουργηθώ στο δεξιό οφθαλμό. Όταν οι άλλοι γιατροί μου έλεγαν ότι το πιο πιθανό ήταν να χάσω το μάτι μου,με την άσχημη τροπή που είχε πάρει η αποκόλληση, ο κύριος Γκοτζαριδης μου χαμογέλασε και μου είπε ‘’όλα θα πάνε καλά και θα έχεις μια απόλυτα φυσιολογική ζωή’’. Κι’ετσι έγινε! Εκεί που οι άλλοι δίστασαν, ο κύριος Γκοτζαριδης έδειξε γιατί μετέπειτα θα εξελισσόταν στο καλύτερο ,κατά τη πλειοψηφία, χειρουργό-οφθαλμίατρο στην Ελλάδα. Αλλά πάνω απ’ολα πρόκειται για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που ο χαρακτήρας του δεν αλλοιώθηκε με τη πάροδο του χρόνου! Γιατρέ μου σε ευχαριστώ που με βοήθησες να κάνω μια φυσιολογική ζωή και εύχομαι να σ’ έχει ο θεός πάντα καλα,εσενα και το υπέροχο team σου που είναι όλοι διαλεγμένοι ένας κι’ενας, για να προσφέρεις τα μέγιστα στην Ελλάδα αλλά και γενικά στην επιστήμη της ιατρικής!

Διονύσιος Μπαλάσκας

Οφθαλμίατρος με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, ο κ. Γκοτζαρίδης εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασθενή και τον κάνει να νιώθει άνετα, όσο δύσκολο κι αν είναι το θέμα που αντιμετωπίζει, σ' ένα ευαίσθητο μέρος του οργανισμού, όπως είναι ο οφθαλμός.

Με εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτητα, άλλα ταυτόχρονα και η ακρίβεια με τις οποίες εκτελεί τις χειρουργικές πράξεις, ώστε σε σύντομο χρόνο, ο ασθενής να απαλλάσσεται από το πρόβλημά του.

Ευγενής και προσηνής αφιερώνει χρόνο στον ασθενή, για να του εξηγήσει το πρόβλημα του και να προτείνει την κατάλληλη λύση. Το ιατρείο του είναι σύγχρονο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ πλαισιώνεται από εξαίρετους συνεργάτες.

Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κ. Γκοτζαρίδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους οφθαλμιάτρους της χωράς μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Αντώνης Βλαβιανός, Πρέσβης

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις ατελείωτες ώρες της απομόνωσης και του φόβου, η καλύτερη συντροφιά ήταν και είναι ένα καλό βιβλίο, μια ταινία, λίγη καλή μουσική.

Πολλές φορές σκέφτηκα αυτές τις ώρες , πόσα χρωστάω στον από εικοσαετίας γιατρό μου, τον Οφθαλμίατρο Στράτο Γκοτζαρίδη, χάρις στον οποίο, μπορώ σήμερα στα ενεννήντα δύο μου, με εκφύλιση της ωχράς κηλίδος από ετών , να διαβάζω, να βλέπω να οδηγώ και να αυτοεξυπηρετούμαι.

Μεγάλο Ανεκτίμητο Δώρο από έναν εξαίρετο Γιατρό – από ένα σπουδαίο Άνθρωπο, που εμπνέει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία.

Ο Οφθαλμίατρος Στράτος Γκοτζαρίδης, με άριστες σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού, είναι ένας κορυφαίος πεπειραμένος Χειρουργός Οφθαλμίατρος , που κάνει ακριβείς διαγνώσεις και εφαρμόζει την κατάλληλη θεραπεία. Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις της επιστήμης του με συμμετοχή στα πιο σημαντικά Διεθνή Οφθαλμολογικά Συνέδρια. Συνεπικουρείται από άριστους, ικανούς και ευγενικούς Συνεργάτες και ασκεί την Ιατρική σε ένα Ιατρείο εφοδιασμένο με όλα τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά όργανα.

Είναι ένα κόσμημα για την Ιατρική, μια πηγή σιγουριάς και αισιοδοξίας για τους ασθενείς του.

Σε ευχαριστώ Στράτο Γκοτζαρίδη, Σας ευχαριστώ όλους

Δημήτρης Κοκκόλας

Μετά από χαμένες ελπίδες σε δημόσιο νοσοκομείο, η επίσκεψη στον κ. Γκοτζαριδη μας άλλαξε τα δεδομένα!! Η μητέρα μου έβλεπε ελάχιστα και τώρα έγινε πάλι λειτουργική όπως πριν! Τον ευχαριστούμε θερμά! Υπέροχος γιατρός όπως και ΆΝΘΡΩΠΟΣ!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!

Τόμης Σκαρίμπας

Γνώρισα τον κο Γκοτζαρίδη στα επιστημονικά συνέδρια της ειδικότητας του στα οποία συμμετέχει ως ομιλητής και εγώ παρείχα μεταφραστικές υπηρεσίες.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία σε πολλά επιστημονικά-κατά κύριο λόγο ιατρικά συνέδρια-τα τελευταία 25 χρόνια, ξεχώρισα την αρτιότητα του επιστήμονα, το εύρος των επιστημονικών γνώσεων, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα ενός σπουδαίου επαγγελματία. Σε όλα αυτά, το επιστέγασμα είναι η όρεξη, το πάθος και η αγάπη του κου Γκοτζαρίδη για την επιστήμη του και τον ασθενή του.

Την τελική πινελιά βάζει πάντα η προσωπικότητα του ανθρώπου.

Κατερίνη Πολίτου

Ειλικρινά δεν ξέρω πως να αρχίσω αυτό το review για τον γιατρό Στράτο Γκοτζαρίδη. Ίσως επειδή η πλειονότητα των αξιολογήσεων στο διαδίκτυο σχετίζεται με κάτι απλό και εφήμερο όπως ένα άψυχο προϊόν ή μια υπηρεσία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μας.

Όποτε απλά θα καταθέσω μερικά πράγματα εκ βάθους ψυχής. Από πολύ μικρός διαγνώστηκα με μυωπία, αστιγματισμό και αλλά διαφορά.

Θυμάμαι να νιώθω σαν περιοδεύων θίασος με την μητέρα μου από οφθαλμίατρο σε οφθαλμίατρο.

Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι απλά ήμουν ένα παιδί με μεγάλα γυαλιά. Κάπου στα 25 μου και ενώ υπηρετούσα στον στρατό το δεξί μάτι άρχισε τα προβλήματα. Διαγνώστηκα με αποκόλληση και έγινε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Γυρνώντας από Ξάνθη όπου υπηρετούσα ο γιατρός εκεί μου μίλησε για πρώτη φορά για τον κύριο Γκοτζαρίδη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια δυστυχώς το δεξί μάτι άρχισε να υπολειτουργεί. Έφτασε να έχω μόνο 2-3 δέκατα οπτική οξύτητα. Τώρα δεν θα μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες που άλλωστε δεν τις κατέχω. Έβλεπα πια μόνο με το αριστερό ουσιαστικά. Το 2019 ξύπνησα ένα πρωί και το καλό μου μάτι δεν έβλεπε καθαρά. Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Επικοινώνησα άμεσα με τον γιατρό και μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα επανήλθαν. Μια ζωή βιώνω ένα τεράστιο άγχος ότι κάποια στιγμή δεν θα βλέπω.

Σε όλα αυτά τα χρόνια φίλοι, γνωστοί και οικογένεια πάντα έλεγαν να πάρουμε γνώμη από διαφορετικούς γιατρούς. Η απάντηση που έδινε ο καθένας από τους γιατρούς ήταν απλή και πάντα ξεκάθαρη. Εφόσον σε παρακολουθεί ο Στράτος εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και ότι είσαι στα καλύτερα χέρια.

Συνοψίζοντας θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια στον γιατρό και άνθρωπο Γκοτζαρίδη που πάντα έβρισκε τον τρόπο να με κάνει να πιστεύω ότι θα βλέπω και την επόμενη μέρα με την άρτια και διευρυμένη γνώση της ειδικότητας του αλλά και τον εμψυχωτικό του λόγο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα!

Κωνσταντίνος Δανός

Η επέμβαση στο μάτι μου ήταν για μένα ένας εφιάλτης. Ο κύριος Γκοτζαρίδης τη μετέτρεψε σε θαύμα.

Λακωνικός, σαφής και ιδιαζόντως ευφυής είναι η επιτομή της γνώσης του αντικειμένου του.

Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου για αυτό που μου προσέφερε.

Να έχει ό,τι καλύτερο στη ζωή του!!!

Στέλλα Καλαιτζάκη

Είμαι 52 ετών και έχω μυωπία ( 8 βαθμούς ) από νεαρή ηλικία.Στην τελευταία μου επίσκεψη στον οφθαλμίατρο διαγνώστηκε ρωγμή αμφιβληστροειδούς στον αριστερό οφθαλμό.

Επειδή υπήρχε μεγάλος κίνδυνος αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ περιχαράκωση με Argon Laser Φωτοπηξία ... Μου συστήθηκε ένα οφθαλμολογικό κέντρο το οποίο έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις..

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε η επέμβαση με laser και μέσα σε 10 λεπτά είχα λιποθυμικό επεισόδιο !!!

Μάλιστα η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο!!!!

Αποφάσισα τότε να επισκεφτώ τον κύριο Γκοτζαρίδη έχοντας εξαιρετικές συστάσεις από 4 άτομα που τους είχε χειρουργήσει και μου είχαν τονίσει για την αποτελεσματικότητα του!!!

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό .. Στις επόμενες δυο εβδομάδες μου έκανε διαδοχικές επεμβάσεις με laser , για να αντιμετωπιστεί η ρωγμή στο αριστερό μάτι!!!

Πρόκειται για αυθεντία στον χώρο του ως επιστήμονας , αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η απλότητα και η καλοσύνη του!!!

Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας ,μου εξήγησε το μέγεθος του προβλήματος και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιζόταν!!!

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ασφαλή που γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο και γιατρό και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Αλέξανδρος Κρόκος

"Γνώρισα τον οφθαλμίατρο κύριο Γκοτζαρίδη το 2006 όταν κάτι επείγον μου συνέβη και έπρεπε άμεσα να υποβληθώ σε εγχείρηση.

Η άρτια επιστημονική του κατάρτιση και οι ικανότητες του είναι ο λόγος που σήμερα μπορώ και βλέπω.

Έκτοτε, τον επισκέπτομαι και με παρακολουθεί και κάθε φορά φεύγοντας από το ιατρείο συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν που εμπιστεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο για την υγεία των ματιών μου.

Κύριε Γκοτζαρίδη, Σας ευχαριστώ πιο πολύ από όσο μπορούν οι λέξεις να εκφράσουν."

Λυγνός Νικόλαος.

Τον γιατρό τον γνώρισα τυχαία μάλλον ήταν καρμικο. Η κόρη μου 16 ετών έπαθε ολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχασε την όρασή της το ένα μάτι μετά από 4 χειρουργεία που έγιναν. Επισκεφτήκαμε πολλούς γιατρούς, όλοι τα ίδια, τίποτα διαφορετικό και αισιόδοξο. Νιώθαμε ότι κανείς δεν ήθελε να μας παρακολουθεί πια γιατί υπάρχει πιθανότητα και η αποκόλληση του άλλου ματιού με ότι αυτό σημαίνει. Όμως, ο κύριος Γκοτζαρίδης ξεχώρισε πρώτα από όλα για την αντιμετώπιση που είχε, όχι μόνο σε εμάς τους γονείς αλλά πρωτίστως στο κεντρικό πρόσωπο την έφηβη κόρη μου που ψυχολογικά ήταν χάλια και ζει με το φόβο της απώλειας όρασης και του δεύτερου ματιού ενός παιδιού που η ζωή είναι μπροστά του. Για πρώτη φορά κάποιος γιατρός της μίλησε χαμογελώντας, συζήτησε μαζί της και της έδωσε ελπίδες για να πορευτεί στο μέλλον. Για πρώτη φορά άκουσε ότι αν συμβεί κάτι στο άλλο μάτι θα το αντιμετωπίσουμε και ότι με μεγάλη χαρά θα αναλάβει απ΄εδω και πέρα την κόρη μου.

Για τους άλλους γιατρούς ήταν το τρίτο πρόσωπο που άκουγε ψυχρά να μιλούν για αυτό χωρίς να προσέχουν τι λένε μπροστά της από μικρό παιδί χωρίς ίχνος μιας αισιοδοξίας. Μόνο και μόνο για τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιδί μου το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Είναι σημαντικό την αλήθεια να ξέρεις με τι τρόπο να τη λες !!!

Στην πορεία χρειάστηκε και ο σύζυγος να κάνει επέμβαση καταρράκτη. Είχε και ο ίδιος βαρύ ιστορικό με ολική αποκόλληση με μόσχευμα και χαμηλή όραση. Ο φόβος ήρθε ξανά... Πήγαν όλα πολύ καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε.

Μακάρι κύριε Γκοτζαρίδη να σας γνωρίζαμε πιο πριν, ίσως η πορεία της υγείας της κόρης μου σήμερα να ήταν διαφορετική...

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Άννα Λαρεντζάκη

Με ευκαιρία τη χθεσινή επίσκεψη στο γιατρό θα ήθελα να εκθέσω την προσωπική εμπειρία μου που χάρη στην έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση και καθοδήγηση του κ. Γκοτζαρίδη διασώθηκα από ανήκεστη βλάβη ή και θάνατο.

Το Μάρτη του 2018 επισκέφτηκα το γιατρό, μετά από σύσταση φίλης, για κάποιες οπτικές διαταραχές που τρεις -τέσσαροι προηγούμενοι οφθαλμίατροι κατέληξαν ότι μπορεί να οφείλονται σε διαταραχή του υαλοειδούς.

Ο κ. Γκοτζαρίδης μετά από ενδελεχή εξέταση αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη οφθαλμολογική βλάβη που να δικαιολογεί τα συμπτώματα και πολύ σωστά, πράγμα που δεν έκαναν οι προηγούμενοι, με παρέπεμψε σε νευρολόγο για περαιτέρω εξετάσεις (MRI εγκεφάλου, κά).

Οι εξετάσεις έδειξαν καλοήθη όγκο 3 εκατ. (μακροαδένωμα υπόφυσης).

Μετά από ένα πρώτο αποτυχημένο χειρουργείο (διασφηνοειδή) τον Απρίλη του 2018 έγινε το 2019 απόλυτατα επιτυχημένη κρανιοτομία όπου ο εξαιρετικός «θαυματοποιός» νευροχειρουργός κ. Παν. Νομικός στο ΥΓΕΙΑ κατάφερε να το αφαιρέσει πλήρως.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Γκοτζαρίδη διότι δεν περιορίστηκε στη στενή ειδικότητα του οφθαλμιάτρου αλλά αντιμετώπισε ολιστικά την περίπτωσή μου. Τέτοιοι γιατροί «κοσμούν» το επάγγελμα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, κυρίως για πολύ δύσκολες περιπτώσεις σαν τη δική μου.

Στέλλα Αρέθα

Αποφάσισα να γίνω Οπτικός διότι απο πολύ μικρή φορούσα χοντρά και άσχημα γυαλιά (μυωπία 7,5 βαθμών ). Με μετέπειτα πολλές εξειδικεύσεις στην Οπτομετρία , γνώρισα πολλούς Οφθαλμιάτρους. Τον κύριο Γκοτζαρίδη τον γνώρισα στο χειρουργείο, όταν ως έκτακτο περιστατικό με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στα 45 μου χρόνια έπρεπε να χειρουργηθώ με υαλοειδεκτομή. Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο νοιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη, στον οποίο οφείλω την όρασή μου και την γαλήνη μου. Είναι ο άνθρωπος που μέσα σε κυριολεκτικά 10 λεπτά (πρακτικό χειρουργείου) μου έδωσε πίσω την όρασή μου καλύτερα και απο ότι ήταν πρίν.Η εμπιστοσύνη , η έγκαιρη και σωστή διάγνωση και η συνεργασία είναι το κλειδί της απόλυτης επιτυχίας κάθε περίπτωσης. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ. Να σας έχει ο Θεός καλά.'

Β.Γ (45 ετών)

Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον γιατρό Ευστράτιο Γκοτζαρίδη, γιατί ανέλαβε την σοβαρή περίπτωση αποκόλλησης αμφιβλιστροειδούς μου. Η χειρουργική επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η όραση μου έχει επανέλθει όπως πριν.

Έτυχα της καλύτερης αντιμετώπισης, πήγα την ίδια ημέρα στο σπίτι μου, ο γιατρός ήταν άμεσα προσβάσιμος να λύσει με υπομονή κάθε απορία μου. Μετά την επέμβαση έγιναν συνεχείς έλεγχοι, όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε και επανήλθε η απόλυτη κανονικότητα στην ζωή μου με εργασία, δραστηριότητα, γυμναστική κλπ.

Σπάνιο φαινόμενο, αλλά επιτέλους μπορώ να πω για γιατρό, ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

Σχόλιο ενός συναδέλφου του προς εμένα ήταν: ”Μέσα στην ατυχία σου, στάθηκες τυχερός που σε ανέλαβε ο Στράτος Γκοτζαρίδης. Αν μου είχε συμβεί και εμένα η αποκόλληση, αυτός θα ήθελα να με χειρουργήσει…”

Ευχαριστώ πολύ για τον επαγγελματισμό, αλλά και για την ανθρώπινη προσέγγιση.'

Χρήστος Κελεπούρης

Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον γιατρό μου κ.Στρατό Γκοτζαρίδη που χάρη σ'εκείνον σήμερα έχει αποκατασταθεί η όραση μου στον δεξιό οφθαλμό και να είμαι σε θέση να έχω δραστηριοποιηθεί στην καθημερινότητα μου!

Η περιπέτεια μου ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς κ με αποκλειστική ευθύνη άλλου γιατρού ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου!!

Υποβλήθηκα σε δυο χειρουργεία με συχνές επεμβαάσεις λέιζερ, τοποθετήσεις αερίου και συνεχόμενες επιπλοκές με τελευταία κ πιο σοβαρή (οπή ωχράς κηλίδας) και προγραμματισμένο διπλό χειρουργείο!!!!!

Έτσι λοιπόν σε πλήρη απογοήτευση κ απόγνωση μετά από παρότρυνση φίλων γνώρισα τον κ.Γκοτζαρίδη!!!!!!

Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα ασφάλεια !!!!!

Μας υποδέχτηκε εμένα και τον σύζυγο μου με Χαμόγελο και Κατανόηση και με Απόλυτη Σιγουριά οτι με την αγωγή του όχι μόνο δεν θα χρειαστεί χειρουργείο αλλά θα έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα!!!! και έτσι και έγινε!!!!!

Είναι ένας ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ!!

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!! κοντά στον ασθενή του!!!! Του εύχομαι να έχει πάντα Υγεία!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου και Συγχαρητήρια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΟΜΑΔΑ του και Συνεργάτες!!!!!!’

Ευαγγελία Πανταζή