Στείλτε μας τα Σχόλα σας
Άλλες παθήσεις του ματιού

Άλλες παθήσεις του ματιού

Η ραγοειδίτιδα είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε φλεγμονή ή οίδημα των οφθαλμικών δομών, υπεύθυνων για την παροχή αίματος. Αυτές οι δομές  είναι γνωστές συλλογικά ως  ραγοειδείς και συμπεριλαμβάνουν την ίριδα, το ακτινωτό σώμα και τον χοριοειδή χιτώνα.

Η δακρυοκυστίτιδα είναι μία μόλυνση του δακρυϊκού πόρου που βρίσκεται μεταξύ της εσωτερικής γωνίας των βλεφάρων και της μύτης. Προκύπτει συνήθως από την απόφραξη του δακρυϊκού πόρου που μεταφέρει τα δάκρυα από τον δακρυϊκό ασκό στη μύτη. Ο αποφραγμένος πόρος συγκεντρώνει μικρόβια και μολύνεται.

Το υπόσφαγμα συμβαίνει όταν σπάσει και αιμορραγήσει κάποιο μικρό αιμοφόρο αγγείο υπό του επιπεφυκότος.

Μπορεί να συμβεί αυθόρμητα ή από το βήχα, από ανύψωση βάρους ή από έμετο. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί μετά από επέμβαση στο μάτι ή κάποιο τραύμα.

Το πτερύγιο είναι μία υπέγερση του επιπεφυκότα, σφηνοειδούς σχήματος. Είναι περισσότερο συχνό σε αυτούς που ζουν σε τροπικά κλίματα ή είναι πολύ ώρα εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Το ύφαιμα, είναι η αιμορραγία στον πρόσθιο θάλαμο του ματιού (δηλαδή στο κενό μεταξύ του κερατοειδούς και της ίριδας). Συμβαίνει όταν αιμορραγούν αιμοφόρα αγγεία στην ίριδα και διαρρέουν στο διαφανές υδατοειδές υγρό.

Το σύνδρομο ξηροφθαλμίας είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας οφθαλμίατρος. Συνήθως προκαλείται από πρόβλημα της ποιότητας της δακρυϊκής στιβάδας η οποία ενυδατώνει το μάτι.

Η επιπεφυκίτιδα, συνήθως γνωστή και ως κόκκινο – ερυθρό μάτι, είναι μια φλεγμονή του επιπεφυκότα (η εξωτερική διαφανής μεμβράνη η οποία καλύπτει το λευκό τοίχωμα του ματιού που ονομάζεται σκληρός χιτώνας).

Αρχική

Ο Γιατρός

Υπηρεσίες

Παθήσεις

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Ποσοστά Επιτυχίας

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
Τελική αποκατάσταση → 98,7%!

Οπή Ωχράς Κηλίδας Τελική
αποκατάσταση → 100%!

Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη → Τελική Αποκατάσταση 100%!
Τμηματική Οπή Μερικού Πάχους → έρευνα σε εξέλιξη, σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

 

Περισσότερα

Πρότυπο Oφθαλμολογικό Kέντρο

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας, για ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα και βίντεο μας
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 210 7212200

Κινητό: +30 210 7212201

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.