Στείλτε μας τα Σχόλα σας
Φλουοροαγγειογραφεία

Ο όρος φλουοροαγγειογραφεία προκύπτει από τη φλουοροσκεΐνη, που είναι ο τύπος της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιείται και για την αγγειογραφεία, δηλαδή την εξέταση των αιμοφόρων αγγείων.

Είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη εξέταση, η οποία παρέχει πληροφορίες τόσο για το κυκλοφορικό σύστημα όσο και για τηνκατάσταση του πίσω μέρους του ματιού.

 

Οι φλουοροαγγειογραφείες είναι χρήσιμες για την αξιολόγηση πολλών οφθαλμικών παθήσεων, που προσβάλλουν τον αμφιβληστροειδή.

Η εξέταση πραγματοποιείται με έγχυση φλουοροσκεϊνης, μέσα σε μία φλέβα, στο χέρι. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, η χρωστική διαπερνά τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στο μάτι. Μία κάμερα εφοδιασμένη με ειδικά φίλτρα, που διαυγάζουν τη χρωστική, χρησιμοποιείται για να φωτογραφηθεί η φλουοροσκεϊνη, καθώς κυκλοφορεί μέσω των αιμοφόρων αγγείων στο πίσω μέρος του ματιού.

Εάν υπάρχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό, οίδημα, διαρροή ή ανώμαλα αιμοφόρα αγγεία, η χρωστική ουσία και τα ίχνη της θα τα αποκαλύψουν στις φωτογραφίες. Ο οφθαλμίατρος θα κάνει τότε τη διάγνωση και θα προτείνει τις πιθανές εναλλακτικές δυνατότητες θεραπείας. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι φωτογραφίες λαμβάνονται με ένα ψηφιακό σύστημα κάμερας, επιτρέποντας στον ειδικό να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα αμέσως.

Αρχική

Ο Γιατρός

Υπηρεσίες

Παθήσεις

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Ποσοστά Επιτυχίας

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
Τελική αποκατάσταση → 98,7%!

Οπή Ωχράς Κηλίδας Τελική
αποκατάσταση → 100%!

Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη → Τελική Αποκατάσταση 100%!
Τμηματική Οπή Μερικού Πάχους → έρευνα σε εξέλιξη, σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

 

Περισσότερα

Πρότυπο Oφθαλμολογικό Kέντρο

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας, για ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα και βίντεο μας
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 210 7212200

Κινητό: +30 210 7212201

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.