Στείλτε μας τα Σχόλα σας
YAG Laser Καψουλοτομή

Τι είναι ο δευτερογενής καταρράκτης;

Ο φυσικός φακός του ματιού είναι εγκατεστημένος σε ένα ελαστικό περιφάκιο, που τον κρατά στη θέση του. Όταν πραγματοποιείται η επέμβαση του καταρράκτη, ο χειρουργός ανοίγει προσεκτικά το μπροστινό τμήμα του περιφακίου, ώστε να αφαιρέσει το φακό.

Μετά την ολική αφαίρεση του φυσικού φακού, ο ενδοφακός-διορθωτικός φακός, τοποθετείται μέσα στον καψικό σάκο. Το περιφάκιο κρατά το διορθωτικό φακό και χρησιμοποιείται σαν προστατευτικό φράγμα για το πίσω μέρος του ματιού. Μετά την επέμβαση του καταρράκτη, το περιφάκιο μπορεί να παράγει θολά κύτταρα, που συνήθως προκαλούν θολή όραση. Μερικοί ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν, επίσης, έντονα προβλήματα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Αυτή η κοινή κατάσταση, γνωστή ως δευτερογενής καταρράκτης, συμβαίνει σε περίπου 40% των ασθενών, που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη. Ο δευτερογενής καταρράκτης μπορεί να παρουσιαστεί μήνες ή χρόνια μετά την εγχείρηση.

Πώς γίνεται το YAGLaser Καψουλοτομή;

Ο δευτερογενής καταρράκτης μπορεί να θεραπευτεί απλά με τη χρήση του YAGLaser Καψουλοτομή. Στο μάτι, ενσταλάζονται σταγόνες μυδρίασης (διαστολής της κόρης). Το Laser χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα άνοιγμα στο κέντρο του θολού περιφακίου. Σε πολλούς ασθενείς, η βελτίωση στην όρασή τους είναι άμεση, ενώ σε άλλους η όραση βελτιώνεται προοδευτικά μέσα σε μερικές ημέρες. Η YAGLaser Καψουλοτομή είναι μία διαδικασία, που διαρκεί μερικά λεπτά προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Μετά το πέρας της διαδικασίας, θα μετρηθεί η ενδοφθάλμια πίεση και θα αξιολογηθεί η όρασή σας.

Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αρχική

Ο Γιατρός

Υπηρεσίες

Παθήσεις

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Ποσοστά Επιτυχίας

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
Τελική αποκατάσταση → 98,7%!

Οπή Ωχράς Κηλίδας Τελική
αποκατάσταση → 100%!

Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη → Τελική Αποκατάσταση 100%!
Τμηματική Οπή Μερικού Πάχους → έρευνα σε εξέλιξη, σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

 

Περισσότερα

Πρότυπο Oφθαλμολογικό Kέντρο

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας, για ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα και βίντεο μας
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 210 7212200

Κινητό: +30 210 7212201

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.