Επιστήμονες δημιούργησαν φακούς επαφής που χορηγούν φάρμακο αν εντοπίσουν υψηλή πίεση μέσα στο μάτι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία του γλαυκώματος.

Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έχουν επταπλασιαστεί οι τραυματισμοί παιδιών από απολυμαντικά χεριών.

Το γλαύκωμα αποτελεί ομάδα οφθαλμικών παθήσεων που βλάπτουν το οπτικό νεύρο. Είναι η κύρια αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης και μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Οι "έξυπνοι" αυτοί φακοί επαφής ανιχνεύουν τους όγκους εντοπίζοντας ουσίες που βρίσκονται στα δάκρυα, κατά τα αρχικά στάδια της νόσου.

Αν υποφέρετε από ξηροφθαλμία και νιώθετε συχνά το χαρακτηριστικό αίσθημα τσιμπήματος ή καψίματος, ξέρετε εκ πείρας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η ξηροφθαλμία επιδεινώνεται και πως τα μάτια υποφέρουν από ερεθισμούς και τσούξιμο στην παραλία και στις πισίνες. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Τα κρούσματα άνοιας αυξάνονται καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη γερνάει και η φαρμακευτική αγωγή κατά του Αλτσχάιμερ αποδεικνύεται αναποτελεσματική στις κλινικές δοκιμές.

Στο άρθρο που ακολουθεί, παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα μελέτη, για το πως επηρεάστηκαν διάφορες χρόνιες παθήσεις από την πανδημία του COVID-19, κυρίως η διαβητική νόσος των ματιών και πως αυτή η κατάσταση αντιμετωπίστηκε και συνεχίζει να αντιμετωπίζεται προς όφελος των ασθενών.

Οι αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς (RDs) στα παιδιά μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Σε αντίθεση με τους ενήλικες, όπου οι ρωγμές του αμφιβληστροειδούς συνήθως προέρχονται από οπίσθια αποκόλληση του υαλοειδούς, στα παιδιά υπάρχουν πολλές αιτίες για αποκόλληση - π.χ. τραύμα, lattice με ατροφικές οπές και πολλές κληρονομικές, συστημικές και οφθαλμικές ασθένειες.

Εισαγωγή

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η πρώτη αιτία χαμηλής όρασης στο δυτικό κόσμο για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών. Ο ένας ή και οι δύο οφθαλμοί μπορεί να προσβληθούν από την ηλικιακή εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Η κεντρική όραση περιορίζεται, ωστόσο, η περιφερική όραση παραμένει ανέπαφη.

Εισαγωγή

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, εξαιτίας του συνεχούς εγκλεισμού λόγω καραντίνας.