Στείλτε μας τα Σχόλα σας
Βλεφαρίτιδα

Η βλεφαρίτιδα είναι μια συχνή φλεγμονώδης κατάσταση που προσβάλει τα βλέφαρα.

Συνήθως προκαλεί καύσος και ερυθρότητα στα βλέφαρα.

Σε βαριές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει κριθαράκια, φλεγμονή και ερεθισμό του κερατοειδούς χιτώνα (κερατίτιδα) και του επιπεφυκότα (επιπεφυκίτιδα).

 

Μερικοί ασθενείς δεν έχουν καθόλου σύμπτωμα.

Η βλεφαρίτιδα είναι συνήθως ένα χρόνιο πρόβλημα που μπορεί να ελεγχθεί με την επιπλέον προσοχή στην υγιεινή των βλεφάρων. Παρόλα αυτά κάποια περιστατικά, προκαλούνται από την δράση μικροβίων και απαιτούν την χρήση φαρμάκων.

 

Συμπτώματα Βλεφαρίτιδας

  • Αίσθηση άμμου στα μάτια και φαγούρας
  • Ερυθρά και ίσως οιδηματώδη (πρησμένα) βλέφαρα
  • Απολέπιση του δέρματος των βλεφάρων
  • Πιτυρίδα βλεφάρων

Διάγνωση Βλεφαρίτιδας

Η βλεφαρίτιδα ανιχνεύεται κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμολογικής εξέτασης.

Θεραπεία Βλεφαρίτιδας

Το κλειδί του ελέγχου της βλεφαρίτιδας είναι να διατηρούνται τα βλέφαρα και οι βλεφαρίδες καθαρές. Αυτό μπορεί να γίνει με την διαπότιση-ύγρανση της περιοχής των βλεφάρων με χλιαρές έως και ζεστές κομπρέσες. H κομπρέσα αφού διαποτίσει, μπορεί να τοποθετηθεί στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα. Πρέπει να προσεχθεί ο χρόνος των μικροκυμάτων γιατί κάθε συσκευή είναι διαφορετική. Τοποθετήστε την κομπρέσα πρώτα στο μάγουλο για να ελέγξετε την θερμοκρασία. Η κομπρέσα πρέπει να παραμείνει επάνω στα βλέφαρα για πέντε λεπτά, και κατόπιν επαναλάβετε για μία ακόμη φορά. Κατόπιν, τρίψτε απαλά τα βλέφαρα με μια καθαρή γάζα ή βαμβάκι και σαπουνίστε με ένα παιδικό σαμπουάν το οποίο δεν ερεθίζει τα μάτια. Κατόπιν, ξεπλύνετε επίμονα με χλιαρό νερό.

Στην οξεία φάση της βλεφαρίτιδας, η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί δύο έως τρεις φορές καθημερινά για το διάστημα των δύο εβδομάδων, κατόπιν ελαττώνουμε σε μία φορά την ημέρα.

Η βλεφαρίτιδα όπως και άλλες παθήσεις δεν μπορεί να θεραπευθεί πλήρως, αλλά μπορεί να ελεγχθεί και να διατηρηθεί σε καταστολή. Σε μερικές οξείες και βαρείες περιπτώσεις, αντιφλεγμονώδεις και αντιβιοτικές σταγόνες ή αλοιφές μπορούν να χορηγηθούν για μία πιο ταχεία αντιμετώπιση του συμπτώματος

Αρχική

Ο Γιατρός

Υπηρεσίες

Παθήσεις

Συνέδρια - Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Ποσοστά Επιτυχίας

Αποκόλληση Αμφιβληστροειδούς
Τελική αποκατάσταση → 98,7%!

Οπή Ωχράς Κηλίδας Τελική
αποκατάσταση → 100%!

Επιαμφιβληστροειδική Μεμβράνη → Τελική Αποκατάσταση 100%!
Τμηματική Οπή Μερικού Πάχους → έρευνα σε εξέλιξη, σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα

 

Περισσότερα

Πρότυπο Oφθαλμολογικό Kέντρο

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter μας, για ενημερώνεστε για τα νέα άρθρα και βίντεο μας
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 210 7212200

Κινητό: +30 210 7212201

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.