Testimonials

Αγαπητέ κύριε Στράτο, έχουμε καιρό να μιλήσουμε και σκέφτηκα να σας γράψω.
Εύχομαι να είστε καλά και να τα πάτε πάντα τόσο καλά με τις εγχειρήσεις, όπως τα πήγατε και με τις δικές μου.
Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έχετε κάνει για μένα. Θα χαρώ πολύ να σας δω σύντομα.

Άγγελος Π. (7 ετών)

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον χειρουργό οφθαλμίατρο Ευστράτιο Βασιλείου Γκοτζαρίδη, που έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή, με λαμπρές σπουδές στο Λονδίνο και την Αμερική για την επιτυχημένη επέμβαση στο μάτι μου και την άψογη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη ώστε να ξεπεράσω με επιτυχία το πρόβλημα. Τέτοιοι γιατροί τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και αναδεικνύουν το μεγαλείο του λειτουργήματός τους.

Γεώργιος Κουκούτσης

Γνωρίζω τον κύριο Γκοτζαριδη από το 2001 όταν στην διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ τραυματίστηκα και χρειάστηκε να χειρουργηθώ στο δεξιό οφθαλμό. Όταν οι άλλοι γιατροί μου έλεγαν ότι το πιο πιθανό ήταν να χάσω το μάτι μου,με την άσχημη τροπή που είχε πάρει η αποκόλληση, ο κύριος Γκοτζαριδης μου χαμογέλασε και μου είπε ‘’όλα θα πάνε καλά και θα έχεις μια απόλυτα φυσιολογική ζωή’’. Κι’ετσι έγινε! Εκεί που οι άλλοι δίστασαν, ο κύριος Γκοτζαριδης έδειξε γιατί μετέπειτα θα εξελισσόταν στο καλύτερο ,κατά τη πλειοψηφία, χειρουργό-οφθαλμίατρο στην Ελλάδα. Αλλά πάνω απ’ολα πρόκειται για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που ο χαρακτήρας του δεν αλλοιώθηκε με τη πάροδο του χρόνου! Γιατρέ μου σε ευχαριστώ που με βοήθησες να κάνω μια φυσιολογική ζωή και εύχομαι να σ’ έχει ο θεός πάντα καλα,εσενα και το υπέροχο team σου που είναι όλοι διαλεγμένοι ένας κι’ενας, για να προσφέρεις τα μέγιστα στην Ελλάδα αλλά και γενικά στην επιστήμη της ιατρικής!

Διονύσιος Μπαλάσκας

Οφθαλμίατρος με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, ο κ. Γκοτζαρίδης εμπνέει εμπιστοσύνη στον ασθενή και τον κάνει να νιώθει άνετα, όσο δύσκολο κι αν είναι το θέμα που αντιμετωπίζει, σ' ένα ευαίσθητο μέρος του οργανισμού, όπως είναι ο οφθαλμός.

Με εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτητα, άλλα ταυτόχρονα και η ακρίβεια με τις οποίες εκτελεί τις χειρουργικές πράξεις, ώστε σε σύντομο χρόνο, ο ασθενής να απαλλάσσεται από το πρόβλημά του.

Ευγενής και προσηνής αφιερώνει χρόνο στον ασθενή, για να του εξηγήσει το πρόβλημα του και να προτείνει την κατάλληλη λύση. Το ιατρείο του είναι σύγχρονο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ πλαισιώνεται από εξαίρετους συνεργάτες.

Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κ. Γκοτζαρίδης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους οφθαλμιάτρους της χωράς μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Αντώνης Βλαβιανός, Πρέσβης

Αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τις ατελείωτες ώρες της απομόνωσης και του φόβου, η καλύτερη συντροφιά ήταν και είναι ένα καλό βιβλίο, μια ταινία, λίγη καλή μουσική.

Πολλές φορές σκέφτηκα αυτές τις ώρες , πόσα χρωστάω στον από εικοσαετίας γιατρό μου, τον Οφθαλμίατρο Στράτο Γκοτζαρίδη, χάρις στον οποίο, μπορώ σήμερα στα ενεννήντα δύο μου, με εκφύλιση της ωχράς κηλίδος από ετών , να διαβάζω, να βλέπω να οδηγώ και να αυτοεξυπηρετούμαι.

Μεγάλο Ανεκτίμητο Δώρο από έναν εξαίρετο Γιατρό – από ένα σπουδαίο Άνθρωπο, που εμπνέει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία.

Ο Οφθαλμίατρος Στράτος Γκοτζαρίδης, με άριστες σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού, είναι ένας κορυφαίος πεπειραμένος Χειρουργός Οφθαλμίατρος , που κάνει ακριβείς διαγνώσεις και εφαρμόζει την κατάλληλη θεραπεία. Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις της επιστήμης του με συμμετοχή στα πιο σημαντικά Διεθνή Οφθαλμολογικά Συνέδρια. Συνεπικουρείται από άριστους, ικανούς και ευγενικούς Συνεργάτες και ασκεί την Ιατρική σε ένα Ιατρείο εφοδιασμένο με όλα τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά όργανα.

Είναι ένα κόσμημα για την Ιατρική, μια πηγή σιγουριάς και αισιοδοξίας για τους ασθενείς του.

Σε ευχαριστώ Στράτο Γκοτζαρίδη, Σας ευχαριστώ όλους

Δημήτρης Κοκκόλας

Μετά από χαμένες ελπίδες σε δημόσιο νοσοκομείο, η επίσκεψη στον κ. Γκοτζαριδη μας άλλαξε τα δεδομένα!! Η μητέρα μου έβλεπε ελάχιστα και τώρα έγινε πάλι λειτουργική όπως πριν! Τον ευχαριστούμε θερμά! Υπέροχος γιατρός όπως και ΆΝΘΡΩΠΟΣ!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!

Τόμης Σκαρίμπας

Γνώρισα τον κο Γκοτζαρίδη στα επιστημονικά συνέδρια της ειδικότητας του στα οποία συμμετέχει ως ομιλητής και εγώ παρείχα μεταφραστικές υπηρεσίες.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία σε πολλά επιστημονικά-κατά κύριο λόγο ιατρικά συνέδρια-τα τελευταία 25 χρόνια, ξεχώρισα την αρτιότητα του επιστήμονα, το εύρος των επιστημονικών γνώσεων, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα ενός σπουδαίου επαγγελματία. Σε όλα αυτά, το επιστέγασμα είναι η όρεξη, το πάθος και η αγάπη του κου Γκοτζαρίδη για την επιστήμη του και τον ασθενή του.

Την τελική πινελιά βάζει πάντα η προσωπικότητα του ανθρώπου.

Κατερίνη Πολίτου

Ειλικρινά δεν ξέρω πως να αρχίσω αυτό το review για τον γιατρό Στράτο Γκοτζαρίδη. Ίσως επειδή η πλειονότητα των αξιολογήσεων στο διαδίκτυο σχετίζεται με κάτι απλό και εφήμερο όπως ένα άψυχο προϊόν ή μια υπηρεσία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μας.

Όποτε απλά θα καταθέσω μερικά πράγματα εκ βάθους ψυχής. Από πολύ μικρός διαγνώστηκα με μυωπία, αστιγματισμό και αλλά διαφορά.

Θυμάμαι να νιώθω σαν περιοδεύων θίασος με την μητέρα μου από οφθαλμίατρο σε οφθαλμίατρο.

Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι απλά ήμουν ένα παιδί με μεγάλα γυαλιά. Κάπου στα 25 μου και ενώ υπηρετούσα στον στρατό το δεξί μάτι άρχισε τα προβλήματα. Διαγνώστηκα με αποκόλληση και έγινε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Γυρνώντας από Ξάνθη όπου υπηρετούσα ο γιατρός εκεί μου μίλησε για πρώτη φορά για τον κύριο Γκοτζαρίδη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια δυστυχώς το δεξί μάτι άρχισε να υπολειτουργεί. Έφτασε να έχω μόνο 2-3 δέκατα οπτική οξύτητα. Τώρα δεν θα μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες που άλλωστε δεν τις κατέχω. Έβλεπα πια μόνο με το αριστερό ουσιαστικά. Το 2019 ξύπνησα ένα πρωί και το καλό μου μάτι δεν έβλεπε καθαρά. Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Επικοινώνησα άμεσα με τον γιατρό και μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα επανήλθαν. Μια ζωή βιώνω ένα τεράστιο άγχος ότι κάποια στιγμή δεν θα βλέπω.

Σε όλα αυτά τα χρόνια φίλοι, γνωστοί και οικογένεια πάντα έλεγαν να πάρουμε γνώμη από διαφορετικούς γιατρούς. Η απάντηση που έδινε ο καθένας από τους γιατρούς ήταν απλή και πάντα ξεκάθαρη. Εφόσον σε παρακολουθεί ο Στράτος εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και ότι είσαι στα καλύτερα χέρια.

Συνοψίζοντας θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια στον γιατρό και άνθρωπο Γκοτζαρίδη που πάντα έβρισκε τον τρόπο να με κάνει να πιστεύω ότι θα βλέπω και την επόμενη μέρα με την άρτια και διευρυμένη γνώση της ειδικότητας του αλλά και τον εμψυχωτικό του λόγο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα!

Κωνσταντίνος Δανός

Η επέμβαση στο μάτι μου ήταν για μένα ένας εφιάλτης. Ο κύριος Γκοτζαρίδης τη μετέτρεψε σε θαύμα.

Λακωνικός, σαφής και ιδιαζόντως ευφυής είναι η επιτομή της γνώσης του αντικειμένου του.

Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου για αυτό που μου προσέφερε.

Να έχει ό,τι καλύτερο στη ζωή του!!!

Στέλλα Καλαιτζάκη

Είμαι 52 ετών και έχω μυωπία ( 8 βαθμούς ) από νεαρή ηλικία.Στην τελευταία μου επίσκεψη στον οφθαλμίατρο διαγνώστηκε ρωγμή αμφιβληστροειδούς στον αριστερό οφθαλμό.

Επειδή υπήρχε μεγάλος κίνδυνος αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς έπρεπε να γίνει ΑΜΕΣΑ περιχαράκωση με Argon Laser Φωτοπηξία ... Μου συστήθηκε ένα οφθαλμολογικό κέντρο το οποίο έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους επεμβάσεις..

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε η επέμβαση με laser και μέσα σε 10 λεπτά είχα λιποθυμικό επεισόδιο !!!

Μάλιστα η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο!!!!

Αποφάσισα τότε να επισκεφτώ τον κύριο Γκοτζαρίδη έχοντας εξαιρετικές συστάσεις από 4 άτομα που τους είχε χειρουργήσει και μου είχαν τονίσει για την αποτελεσματικότητα του!!!

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό .. Στις επόμενες δυο εβδομάδες μου έκανε διαδοχικές επεμβάσεις με laser , για να αντιμετωπιστεί η ρωγμή στο αριστερό μάτι!!!

Πρόκειται για αυθεντία στον χώρο του ως επιστήμονας , αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η απλότητα και η καλοσύνη του!!!

Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας ,μου εξήγησε το μέγεθος του προβλήματος και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιζόταν!!!

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ασφαλή που γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο και γιατρό και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Αλέξανδρος Κρόκος

"Γνώρισα τον οφθαλμίατρο κύριο Γκοτζαρίδη το 2006 όταν κάτι επείγον μου συνέβη και έπρεπε άμεσα να υποβληθώ σε εγχείρηση.

Η άρτια επιστημονική του κατάρτιση και οι ικανότητες του είναι ο λόγος που σήμερα μπορώ και βλέπω.

Έκτοτε, τον επισκέπτομαι και με παρακολουθεί και κάθε φορά φεύγοντας από το ιατρείο συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν που εμπιστεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο για την υγεία των ματιών μου.

Κύριε Γκοτζαρίδη, Σας ευχαριστώ πιο πολύ από όσο μπορούν οι λέξεις να εκφράσουν."

Λυγνός Νικόλαος.

Τον γιατρό τον γνώρισα τυχαία μάλλον ήταν καρμικο. Η κόρη μου 16 ετών έπαθε ολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχασε την όρασή της το ένα μάτι μετά από 4 χειρουργεία που έγιναν. Επισκεφτήκαμε πολλούς γιατρούς, όλοι τα ίδια, τίποτα διαφορετικό και αισιόδοξο. Νιώθαμε ότι κανείς δεν ήθελε να μας παρακολουθεί πια γιατί υπάρχει πιθανότητα και η αποκόλληση του άλλου ματιού με ότι αυτό σημαίνει. Όμως, ο κύριος Γκοτζαρίδης ξεχώρισε πρώτα από όλα για την αντιμετώπιση που είχε, όχι μόνο σε εμάς τους γονείς αλλά πρωτίστως στο κεντρικό πρόσωπο την έφηβη κόρη μου που ψυχολογικά ήταν χάλια και ζει με το φόβο της απώλειας όρασης και του δεύτερου ματιού ενός παιδιού που η ζωή είναι μπροστά του. Για πρώτη φορά κάποιος γιατρός της μίλησε χαμογελώντας, συζήτησε μαζί της και της έδωσε ελπίδες για να πορευτεί στο μέλλον. Για πρώτη φορά άκουσε ότι αν συμβεί κάτι στο άλλο μάτι θα το αντιμετωπίσουμε και ότι με μεγάλη χαρά θα αναλάβει απ΄εδω και πέρα την κόρη μου.

Για τους άλλους γιατρούς ήταν το τρίτο πρόσωπο που άκουγε ψυχρά να μιλούν για αυτό χωρίς να προσέχουν τι λένε μπροστά της από μικρό παιδί χωρίς ίχνος μιας αισιοδοξίας. Μόνο και μόνο για τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιδί μου το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο. Είναι σημαντικό την αλήθεια να ξέρεις με τι τρόπο να τη λες !!!

Στην πορεία χρειάστηκε και ο σύζυγος να κάνει επέμβαση καταρράκτη. Είχε και ο ίδιος βαρύ ιστορικό με ολική αποκόλληση με μόσχευμα και χαμηλή όραση. Ο φόβος ήρθε ξανά... Πήγαν όλα πολύ καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε.

Μακάρι κύριε Γκοτζαρίδη να σας γνωρίζαμε πιο πριν, ίσως η πορεία της υγείας της κόρης μου σήμερα να ήταν διαφορετική...

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Άννα Λαρεντζάκη

Με ευκαιρία τη χθεσινή επίσκεψη στο γιατρό θα ήθελα να εκθέσω την προσωπική εμπειρία μου που χάρη στην έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση και καθοδήγηση του κ. Γκοτζαρίδη διασώθηκα από ανήκεστη βλάβη ή και θάνατο.

Το Μάρτη του 2018 επισκέφτηκα το γιατρό, μετά από σύσταση φίλης, για κάποιες οπτικές διαταραχές που τρεις -τέσσαροι προηγούμενοι οφθαλμίατροι κατέληξαν ότι μπορεί να οφείλονται σε διαταραχή του υαλοειδούς.

Ο κ. Γκοτζαρίδης μετά από ενδελεχή εξέταση αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη οφθαλμολογική βλάβη που να δικαιολογεί τα συμπτώματα και πολύ σωστά, πράγμα που δεν έκαναν οι προηγούμενοι, με παρέπεμψε σε νευρολόγο για περαιτέρω εξετάσεις (MRI εγκεφάλου, κά).

Οι εξετάσεις έδειξαν καλοήθη όγκο 3 εκατ. (μακροαδένωμα υπόφυσης).

Μετά από ένα πρώτο αποτυχημένο χειρουργείο (διασφηνοειδή) τον Απρίλη του 2018 έγινε το 2019 απόλυτατα επιτυχημένη κρανιοτομία όπου ο εξαιρετικός «θαυματοποιός» νευροχειρουργός κ. Παν. Νομικός στο ΥΓΕΙΑ κατάφερε να το αφαιρέσει πλήρως.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Γκοτζαρίδη διότι δεν περιορίστηκε στη στενή ειδικότητα του οφθαλμιάτρου αλλά αντιμετώπισε ολιστικά την περίπτωσή μου. Τέτοιοι γιατροί «κοσμούν» το επάγγελμα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, κυρίως για πολύ δύσκολες περιπτώσεις σαν τη δική μου.

Στέλλα Αρέθα

Αποφάσισα να γίνω Οπτικός διότι απο πολύ μικρή φορούσα χοντρά και άσχημα γυαλιά (μυωπία 7,5 βαθμών ). Με μετέπειτα πολλές εξειδικεύσεις στην Οπτομετρία , γνώρισα πολλούς Οφθαλμιάτρους. Τον κύριο Γκοτζαρίδη τον γνώρισα στο χειρουργείο, όταν ως έκτακτο περιστατικό με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στα 45 μου χρόνια έπρεπε να χειρουργηθώ με υαλοειδεκτομή. Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο νοιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη, στον οποίο οφείλω την όρασή μου και την γαλήνη μου. Είναι ο άνθρωπος που μέσα σε κυριολεκτικά 10 λεπτά (πρακτικό χειρουργείου) μου έδωσε πίσω την όρασή μου καλύτερα και απο ότι ήταν πρίν.Η εμπιστοσύνη , η έγκαιρη και σωστή διάγνωση και η συνεργασία είναι το κλειδί της απόλυτης επιτυχίας κάθε περίπτωσης. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ. Να σας έχει ο Θεός καλά.'

Β.Γ (45 ετών)

Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω τον γιατρό Ευστράτιο Γκοτζαρίδη, γιατί ανέλαβε την σοβαρή περίπτωση αποκόλλησης αμφιβλιστροειδούς μου. Η χειρουργική επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η όραση μου έχει επανέλθει όπως πριν.

Έτυχα της καλύτερης αντιμετώπισης, πήγα την ίδια ημέρα στο σπίτι μου, ο γιατρός ήταν άμεσα προσβάσιμος να λύσει με υπομονή κάθε απορία μου. Μετά την επέμβαση έγιναν συνεχείς έλεγχοι, όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε και επανήλθε η απόλυτη κανονικότητα στην ζωή μου με εργασία, δραστηριότητα, γυμναστική κλπ.

Σπάνιο φαινόμενο, αλλά επιτέλους μπορώ να πω για γιατρό, ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

Σχόλιο ενός συναδέλφου του προς εμένα ήταν: ”Μέσα στην ατυχία σου, στάθηκες τυχερός που σε ανέλαβε ο Στράτος Γκοτζαρίδης. Αν μου είχε συμβεί και εμένα η αποκόλληση, αυτός θα ήθελα να με χειρουργήσει…”

Ευχαριστώ πολύ για τον επαγγελματισμό, αλλά και για την ανθρώπινη προσέγγιση.'

Χρήστος Κελεπούρης

Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον γιατρό μου κ.Στρατό Γκοτζαρίδη που χάρη σ'εκείνον σήμερα έχει αποκατασταθεί η όραση μου στον δεξιό οφθαλμό και να είμαι σε θέση να έχω δραστηριοποιηθεί στην καθημερινότητα μου!

Η περιπέτεια μου ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς κ με αποκλειστική ευθύνη άλλου γιατρού ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου!!

Υποβλήθηκα σε δυο χειρουργεία με συχνές επεμβαάσεις λέιζερ, τοποθετήσεις αερίου και συνεχόμενες επιπλοκές με τελευταία κ πιο σοβαρή (οπή ωχράς κηλίδας) και προγραμματισμένο διπλό χειρουργείο!!!!!

Έτσι λοιπόν σε πλήρη απογοήτευση κ απόγνωση μετά από παρότρυνση φίλων γνώρισα τον κ.Γκοτζαρίδη!!!!!!

Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα ασφάλεια !!!!!

Μας υποδέχτηκε εμένα και τον σύζυγο μου με Χαμόγελο και Κατανόηση και με Απόλυτη Σιγουριά οτι με την αγωγή του όχι μόνο δεν θα χρειαστεί χειρουργείο αλλά θα έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα!!!! και έτσι και έγινε!!!!!

Είναι ένας ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ!!

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!! κοντά στον ασθενή του!!!! Του εύχομαι να έχει πάντα Υγεία!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου και Συγχαρητήρια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΟΜΑΔΑ του και Συνεργάτες!!!!!!’

Ευαγγελία Πανταζή

Ευλογημένοι αυτοί οι γιατροί που ακούραστα και καθημερινά έρχονται σε ρήξη με την αρρώστια με συνέπεια, κατάρτιση, αποφασιστικότητα και επιμονή, που νοιάζονται, που αδιάκοπα μαθαίνουν και συμβάλουν και οι ίδιοι στις εξελίξεις της επιστήμης τους, που σε κοιτούν στα μάτια και αισθάνεσαι την δύναμή τους να σε γεμίζει θάρρος, πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα, με αυτά τα "μαγικά" χερια που έχουν την δύναμη να θεραπεύουν, που αγαπούν την δουλειά τους σαν την ζωή τους... και ευλογία για εμάς όλους που είμαστε οι τελικοί αποδέκτες όλης αυτής της προσπαθειας τους, η ύπαρξη τους... Κύριε Γκοτζαρίδη σε εσάς και όλη την ομάδα σας, υποκλίνομαι και είμαι ευγνώμων...'

Βαρδάκη Αργυρώ (Οδοντίατρος)

Προ 6μήνου διαγνώστηκα με αποκόλληση του υαλοειδούς σώματος του δ. οφθαλμού. Οι μυϊοψίες (τα μυγάκια) και κυρίως ο δακτύλιος (Weiss Riing ) μου προκαλούσαν έντονη ενόχληση. Εκλεκτοί Οφθαλμίατροι με ενημέρωσαν ότι τα συμπτώματα ίσως μειωθούν ή και εξαφανιστούν εντός 3μήνου, ενδέχεται όμως να παραμείνουν και για πάντα, απέφευγαν όμως να προτείνουν χειρουργική επέμβαση (υαλοειδεκτομή). Η κατάσταση έγινε αφόρητη και έτσι άρχισα την αναζήτηση του πλέον ειδικού για την περίπτωσή μου. Επέλεξα τον κ. Σ. Γκοτζαρίδη, Χειρουργό Οφθαλμίατρο με εξειδίκευση στις αποκολλήσεις υαλοειδούς και αμφιβληστροειδούς με λαμπρές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική. Τον επισκέφθηκα στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο-Κέντρο που διευθύνει, όπου διαπίστωσα την υψηλή του επιστημονική κατάρτιση, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που τον διακρίνουν. Ευγενής και προσηνής αφιερώνει χρόνο στον ασθενή για να του εξηγήσει για το πρόβλημα του. Συνεπικουρείται από άριστους Συνεργάτες και ασκεί την Ιατρική σ’ ένα Ιατρείο εφοδιασμένο με όλα τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά όργανα. Μου ενέπνευσε απέραντη εμπιστοσύνη. Με εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτητα, άλλα ταυτόχρονα και η ακρίβεια με τις οποίες εκτελεί τις χειρουργικές πράξεις, ώστε σε σύντομο χρόνο, ο ασθενής να απαλλάσσεται από το πρόβλημά του.
Έτυχα της καλύτερης αντιμετώπισης, υποβλήθηκα, χωρίς να ταλαιπωρηθώ καθόλου, σε υαλοειδεκτομή και επέστρεψα σε λίγες ώρες στο σπίτι μου. Οι μυϊοψίες (τα μυγάκια) και ο δακτύλιος (Weiss Riing ) εξαφανίστηκαν και επανήλθε σύντομα η απόλυτη κανονικότητα στην ζωή μου με εργασία και δραστηριότητα. Έκτοτε, τον επισκέπτομαι και με παρακολουθεί και κάθε φορά φεύγοντας από το ιατρείο συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν που τον εμπιστεύτηκα.
Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ένας εξαίρετος Επιστήμονας, Ευγενικός, Αξιοπρεπής! Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Συγχαρητήρια στην Αξιόλογη Ομάδα του, στους Αξιόλογους Συνεργάτες του!

Τσουμάκας Κωνσταντίνος (Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ)

Εξαιρετικός χειρουργός οφθαλμίατρος με πολύ καλό βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία.
Εάν χρειάζεστε χειρουργικές επεμβάσεις στο μάτι, μη διστάσετε.'

Koshev Yordan

Ενα μεγαλό ευχαριστώ στον εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο Κύριο Γκοτζαρίδη! Κατάφερε να με θεραπεύσει απο νηματώδη κερατίτιδα μέσα σε τέσσερις ημέρες ενώ ειχα ταλαιπωρηθεί ηδη τρεις μήνες πριν τον επισκεφτώ απο πολλούς γιατρούς στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Γιατρέ να είστε πάντα καλά να συνεχίζετε το εξαίρετο έργο σας !
Κακάνη Ε.'

Κακάνη Λίζα

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Ευστράτιο Γκοτζαρίδη είναι λίγο να εκφράσω. Είχα πρόβλημα στο δεξιό οφθαλμό, χρειαζόταν να κάνω υαλοειδεκτομή πρώτα πήγα σε Καθηγητή, όταν του είπα ότι φοβάμαι το χειρουργείο η απάντηση του ηταν να πάω σε άλλο γιατρό αφού φαβάμαι.Με χειρούργησε με άριστη επιτυχία ο Κύριος Γκοτζαρίδης και θερμά τον ευχαριστώ καθώς και την εξαιρετικη ομαδα του.'

Κονδύλη Ανδρονίκη

Νοιώθω βαθιά την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια την ευγνωμοσύνη μου προς τον κ.Γκοτζαρίδη, τον μέγιστο Ιατρό και Άνθρωπο…
Προ πενταμήνου, στην πόλη που ζω, από δύο οφθαλμιάτρους, για το αριστερό μου μάτι ( στο οποίο γνώριζα πως υπάρχει αποκόλληση υαλοειδούς, όμως έντονες λάμψεις με κινητοποίησαν άμεσα) τέθηκε η διάγνωση ρωγμής αμφιβληστροειδούς, μου εξηγήθηκε πως δεν ήταν δυνατή η εφαρμογή laser ή κρυοπηξίας, γιατί ήταν πιθανή η πρόκληση αιμορραγίας, λόγω γειτνίασης θέσης της ρωγμής με μεγάλο αγγείο και μου συστήθηκε εβδομαδιαία παρακολούθηση.
Ο κίνδυνος να συμβεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, ώστε να χρειαστεί επειγόντως να υποβληθώ σε υαλοειδεκτομή, ήταν υπαρκτός.
Άμεσα λοιπόν προέκυψε η ανάγκη αναζήτησης οφθαλμιάτρου χειρουργού υαλοειδούς- αμφιβληστροειδούς, την οποία και έκανα διαδικτυακά. Η επιλογή του γιατρού έγινε με μοναδικά κριτήρια τα διαφαινόμενα βάσει των βιογραφικών προσόντα των γνώσεων και της εμπειρίας.
Η αμεσότητα ανταπόκρισης του κ. Γκοτζαρίδη στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα, αφού το ραντεβού μας ορίστηκε για την επόμενη κιόλας ημέρα, λόγω δικής μου αδυναμίας να
προσέλθω άμεσα!
Επισκέφθηκα τον κ. Γκοτζαρίδη στο προγραμματισμένο μας ραντεβού. Προσηνής, ευγενής, σεμνός, σοβαρός, ήρεμος, συναδελφικός, με λόγια καθησυχαστικά με καλοδέχθηκε.
Ακολούθησε η βυθοσκόπηση και η
….μεγάλη ανατροπή!
Η βυθοσκόπηση του κ. Γκοτζαρίδη ανέδειξε την… μη ύπαρξη ρωγμής!!
Άθελά μου αντέδρασα, όχι αμφισβητώντας την διάγνωση, αλλά εκφράζοντας εύλογες για μένα απορίες…Αναγκάστηκε πολλές φορές να μου επαναλάβει την διάγνωση, με την σοβαρότητα, βεβαιότητα και σαφήνεια που απορρέει από την εμπεδωμένη γνώση και εμπειρία. Με ηρεμία, απλότητα και υπομονή απάντησε σε όλα μου τα ερωτήματα διαλύοντας κάθε μου πλάνη… Έσπειρε μέσα μου αισιοδοξία και εμπιστοσύνη προτρέποντάς με να… Επιστρέψω στη Ζωή μου…
Και επέστρεψα στη ζωή μου…
Επέστρεψα όμως και στον γιατρό μου για την διόρθωση του καταρράκτη μου.
Πριν δεκαπέντε ημέρες έγινε η πρώτη επέμβαση, ξεκινώντας με το μάτι που κάποτε είχε μια ρωγμή που … δεν υπήρχε…Πριν μία εβδομάδα έγινε και η δεύτερη επέμβαση.
Αφέθηκα στα χέρια του με απόλυτη εμπιστοσύνη και όλα εξελίχθηκαν εξαιρετικά!
Άπειρα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατρέ μου για ό,τι μου προσφέρατε!
Άνθρωποι όπως εσείς καταξιώνουν τον τίτλο του Ανθρώπου και κάνουν τον κόσμο καλύτερο…
Είστε θησαυρός για τον ασθενή…
Κόσμημα για την επιστήμη που υπηρετείτε…
Φωτεινό παράδειγμα για τους συναδέλφους σας σχετικά με την διαχείριση των ασθενών και στόχος προτύπου για όσους εξ αυτών επιδιώκουν την αριστεία στον επαγγελματικό τους βίο…
Γνωρίζετε τον τρόπο να χτίζετε άρρηκτο δεσμό εμπιστοσύνης και ασφάλειας του ασθενούς προς το πρόσωπό σας και ως βαθύς μύστης της επιστήμης να του προσφέρετε την θεραπευτική εφαρμογή της σύγχρονης, τεκμηριωμένης γνώσης και της πολυετούς εμπειρίας σας με άριστα αποτελέσματα.
Χαρά, υγεία κι ευλογία εύχομαι να είναι γεμάτη η ζωή σας!
Θερμά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σε όλους τους συνεργάτες σας στο υπερσύγχρονο Ιατρικό Κέντρο και την Κλινική που ασχολήθηκαν μαζί μου, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό επιστημονικό προσωπικό, γραμματείς.'

Γεωργίου Ρούλα

Μετά από επίσκεψη στον οφθαλμίατρο μου, διαγνώστηκα με πρόβλημα στο δεξί μου μάτι στην επιαμφιβληστροειδη μεμβράνη και μου συνέστησε τον κύριο Γκοτζαριδη!Στην πρωτη επίσκεψη μου εξήγησε αναλυτικά την διαδικασία, κλείσαμε ραντεβού και προχωρήσαμε σε επέμβαση αφαίρεσης επιαμφιβληστροειδους μεμβράνης η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!Ακολουθησε άλλη μια επέμβαση διορθωσης του καταρράκτη στο ίδιο μάτι και η όραση μου έχει αποκατασταθεί!Ευχαριστω πολύ τον γιατρό και την ομάδα του και τον συστήνω ανεπιφύλακτα διότι είναι εξαίρετος επιστήμονας!'

Λαμπίρη Ντίνα

Είστε εξαιρετικός γιατρός και σεμνός άνθρωπος. Σας συγχαίρω για το ήθος και τις επιστημονικές σας γνώσεις. Δώσατε λύση σε ένα σοβαρό οφθαλμολογικο πρόβλημα του συζύγου μου. Χαίρομαι που σας γνώρισα από κοντά. Σας ευχαριστώ γιατρέ για το σύζυγό μου Πέτρο Μορφη.'

Καραμαλίκη Διονυσία

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΚΩΝΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ !ΕΙΚΩΝΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ RECEPTION ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.
ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.
ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ!
ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΙΑΤΡΟ,ΠΟΥ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ!!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ!
ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Κυριου Σ. ΓΚΟΤΣΑΡΙΔΗ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟ!!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!'

Φιλιππίδης Αναστάσιος

Εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος,όπως και οι συνεργάτες του!!!Τον επισκέφθηκα πολύ στενοχωρεμενη λόγω πρότερης διάγνωσης γλαυκώματος και με ενδελεχή έλεγχο με έκανε να φύγω χαμογελώντας !Τον ευχαριστώ από καρδιάς και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!'

Φιλιάγκου Ελένη

Πάσχω από σύνδρομο Stickler, που αποτελεί μια πολυσυστηματική κληρονομική πάθηση.

Εξαιτίας του συνδρόμου, υποβλήθηκα σε πολλαπλές επεμβάσεις αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς το 2012 και κατέληξα με ολική απώλεια όρασης στο δεξί μου μάτι.

Έπειτα από επίσης πολλαπλές εγχειρήσεις για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στο αριστερό μου μάτι, στη Θεσσαλονίκη το 2010 και μετά από μία σταθερή και χωρίς επιπλοκές περίοδο (περίπου 10 ετών), εμφανίστηκε νέα αποκόλληση στο «μοναδικό» μου μάτι.

Μετά από συστάσεις, επισκέφτηκα το ιατρείο του κυρίου Γκοτζαρίδη, σε ηλικία 22ετών.

Ο κ. Γκοτζαρίδης και το προσωπικό του κέντρου του, κατέβαλε πολλές και επίμονες προσπάθειες, παρακολουθώντας με πάρα πολλές φορές, μένοντας συνεχώς κοντά στο πρόβλημα, το οποίο και έλυνε με επιτυχία καθώς βρισκόταν πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτό.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω πως η κατάσταση του ματιού σταθεροποιήθηκε και έχοντας μια λειτουργική όραση, μπόρεσα να επιστρέψω στην καθημερινή μου ζωή.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Γκοτζαρίδη και το εξαιρετικό προσωπικό του για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στο πρόβλημά μου.

Είμαι σίγουρος ότι χωρίς αυτούς, δεν θα είχα αυτό το καλό αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!'

Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος

Αγαπητέ κύριε Γκοτζαρίδη,

Στο σύνολο των ευχαριστηρίων σχολίων για το άριστο αποτέλεσμα της δουλειάς σας θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία προς διάθεση και πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ήμουν στο εξωτερικό, όταν διαπίστωσα, ότι σιγά σιγά αλλοιωνόταν η όραση στο δεξί μου μάτι, η οποία μέσα σε 2 ημέρες χάθηκε εντελώς. Εξετάστηκα από τους εκεί γιατρούς, οι οποίοι γνωμάτευσαν τελικά, ότι έπρεπε να υποβληθώ σε επέμβαση το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος οριστικής απώλειας της όρασης στο μάτι μου λόγω αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και αποκολλημένης ωχράς κηλίδας. Κατόπιν σχετικών συστάσεων επικοινώνησα άμεσα μαζί σας, και αφού ακούσατε το πρόβλημά μου, με στηρίξατε και δεχθήκατε να με χειρουργήσετε, ανεξαρτήτως ημέρας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής μου, ενώ η ομάδα σας προέβαινε σε άμεσες ενέργειες για την διευθέτηση θεμάτων σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση. Την επόμενη ημέρα, πρωί Σαββάτου, έγινε η επέμβαση η οποία ήταν καθόλα πετυχημένη, η όρασή μου επανήλθε και σήμερα, μετά από 4 μήνες περίπου συνεχούς ιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Νιώθω την ανάγκη λοιπόν, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, γιατί χάρη σε σας διατήρησα την όρασή μου εξασφαλίζοντας την υγιή καθημερινότητά μου.

Με εκτίμηση,'

Βουγιουκλής Φώτιος

Τον εξαίρετο γιατρό-επιστήμονα και σπουδαίο άνθρωπο, κ. Γκοτζαρίδη, τον γνωρίσαμε μέσω internet,από τα σχόλια των ασθενών του, το πλούσιο βιογραφικό του και τις εξαιρετικές σπουδές του.
Ο σύζυγός μου, είχε τρύπα ωχράς κηλιδας, στο αριστερό του μάτι. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όταν επισκεφθήκαμε τον κ Γκοτζαρίδη, διότι είχαμε 'ενα αποτυχημένο χειρουργείο σε άλλον χειρούργο οφθλμίατρο. Η οπτική οξύτητα στο αριστερό του μάτι ήταν μόλις 2/10, με κίνδυνο να χαθεί τελείως το μάτι, εάν δεν έκλεινε η τρύπα. Ο γιατρός, που έκανε την πρώτη επέμβαση, μας έδινε πιθανότητα 50% να κλείσει την τρύπα σε ένα δεύτερο χειρουργείο.
Ο κύριος Γκοτζαρίδης, αφού εξέτασε λεπτομερώς τον σύζυγό μου, μας είπε " εγώ την τρύπα θα την κλείσω 100%". Λόγια σταράτα που όπως αποδείχθηκε άκρως αληθινά. Τα λόγια του ήταν τόσο πειστικά, που την ίδια στιγμή αποφασίσμε να κάνουμε την επέμβαση στον κύριο Γκοτζαρίδη. ΄Οπως μας είχε υπιοσχεθεί η τρύπα έκλεισε, το μάτι σώθηκε και πιστεύω η οπτική οξύτητα του ματιού του θα ανέβει σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσον εσάς όσο και τους εξαίρετους και ευγενικούς συνεργάτες σας.
Φυσικά, ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτόν τον υπέροχο επιστήμονα και άνθρωπο.
Τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα ....
Γιατρέ, να έχετε όλα τα καλά του κόσμου εσείς, οι συνεργάτες σας και οι οικογένειές σας.'

Διαμαντοπούλου Ανεζίνα

Τωρα που ολα τελειωσαν καλα
αισθανομαι την αναγκη να μιλησω για
εναν Ανθρωπο , για εναν Γιατρο , που οταν
ακουω το ονομα του , η πρωτη μου σκεψη ειναι ...να τον εχει ο Θεος καλα.
Η περιπετεια με τα ματια μου αρχισε τον Ιανουαριο του 2019 .
Αποκολληση αμφιβληστροειδους :
και στα δυο ματια.
Καταρακτης :
και στα δυο ματια.
Αυτο ειναι το "δυστυχως" της υποθεσης.
Το "ευτυχως" ειναι οτι ημουν στα χερια του κ. Ευστρατιου Γκοτζαριδη.
Δεκα μαγισσες τα δαχτυλα του.
Κυριε Γκοτζαριδη ενα ευχαριστω
απο καρδιας, που προσεξατε τα ματια μου...
σαν τα ματια σας.'

Ασβεστάς Μαυρουδής

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον κύριο Γκοτζαρίδη Ευστράτιο , έναν εξαιρετικό επιστήμονα αλλά και θαυμάσιο άνθρωπο ! Ανέλαβε την περίπτωσή μου η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη (ωπή ωχράς κηλίδας δεξιού οφθαλμού λόγω πολύ υψηλής μυωπίας) και απέκτησα ξανά την όρασή μου . Τον εμπιστεύτηκα, ευτυχώς , τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί του με είχαν απελπίσει λέγοντάς μου πως η πάθησή μου είναι σπάνια και πως μόνο στο εξωτερικό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Του εύχομαι να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του , δεδομένου ότι τέτοιοι επιστήμονες σπανίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.'

Βαλιανάτος Μεταξάς

Ο Κύριος Στράτος Γκοτζαρίδης είναι ο χειρούργος Οφθαλμίατρος που είχα την τύχη να βρεθεί στον δρόμο μου με τίς μεγάλες περιπέτειες που είχα με την υγεία του αριστερού μου οφθαλμού. Κάνω την επισήμανση γιατί θα πρέπει να λάβει κάποιος υπ΄ όψη ότι ο δεξιός μου οφθαλμός με εκ γεννετής πρόβλημα έχει μόνο περιφερειακή όραση τής τάξεως του 2/10. Ευνόητο είναι ότι οποιαδήποτε αστοχία στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος μου στο αριστερό μάτι θα με οδηγούσε σε έναν άλλο διαφορετικό κόσμο, και ο γιατρός είχε ένα τεράστιο βάρος και ευθύνη να με κρατήσει στον κόσμο των ανθρώπων που βλέπουν. Δυο φορές λοιπόν, το 2013 αρχικά και το 2021 στην συνέχεια ο Στράτος Γκοτζαρίδης ήταν εκεί. Και επειδή ήταν αυτός εκεί με την γνώση και την ικανότητα του είμαι και εγώ σήμερα εδώ και μπορώ πάλι να διαβάζω και να γράφω. Ένας εξαιρετικός γιατρός με βαθύτατη επιστημονική κατάρτιση και συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων τής επιστήμης του. Ένας εξαίρετος άνθρωπος που προσεγγίζει τον κάθε ασθενή του ξεχωριστά και τον κάνει να νοιώθει μοναδικός. Ένας επιστήμονας που σε κάνει να νοιώθεις απόλυτη σιγουριά και να εξυψώνει το ηθικό του ασθενή . Ένας Γιατρός που το μότο του είναι ότι «Από εδώ φεύγουν όλοι υγιείς». Εκ των πραγμάτων λοιπόν ένας τέτοιος γιατρός δεν θα μπορούσε παρα να πλαισιώνεται από μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών και βοηθών σε ένα άψογα οργανωμένο ιατρείο που τα πάντα λειτουργούν υποδειγματικά. Θα ήταν επίσης παράληψη να μην αναφέρω λόγω των ιδιαίτερων ημερών με την πανδημία του covid-19 , ότι στον χώρο του ιατρείου νοιώθεις απόλυτα ασφαλής και η τήρηση όλων των αναγκαίων πρωτόκολλων απόλυτη. Ένα δημόσιο ευχαριστώ και μια κάτ.΄ ελάχιστο εύφημη μνεία στον Γιατρό και στον Άνθρωπο είναι η ελάχιστη πράξη αναγνώρισης. Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου.'

Πλέσσας Κωνσταντίνος

Θα ηθελα να συμβουλεψω ολους οσους υποφερουν απο χρονια προβληματα στα ματια τους,ακομα και αυτους που εχουν χασει τις ελπιδες τους απο τα δημοσια νοσοκομεια,οπως ηταν και η δικη μου περιπτωση,να δωσουν μια ευκαιρια στον εαυτο τους και να επισκεφθουν τον κ. Γκοτζαριδη.Πιθανοτατα εκει τους περιμενει μια ευχαριστη εκπληξη για την υγεια τους.Ο Δοκτωρ κανει θαυματα.
Σε ευχαριστω γιατρε που μου εδωσες πισω το ματι μου.

Την 1/6/21 εισηλθα ξανα στο χειρουργειο αυτη τη φορα για το δευτερο μου ματι. Αυτη τη φορα ομως υπηρξε εντονο αγχος και ανασφαλεια επειδη επροκειτο για το καλο μου ματι με σχεδον αριστη οραση, αλλα με εντονη αιμορραγια. Για αλλη μια φορα η σιγουρια της φωνης του με καθησυχασε. Φυσικα, ενας γιατρος οπως ο κ. Γκοτζαριδης δεν υπηρχε περιπτωση να μην κρατησει τον λογο του. Η τελικη δηλωση του οτι εξασφαλισα την οραση μου για ολη μου τη ζωη, ηταν ο,τι πιο ελπιδοφορο μπορει να πει ενας γιατρος στον ασθενη του. Ευχαριστω πολυ τον γιατρο και ευχομαι να υπαρξουν περισσοτεροι γιατροι τοσο εξαιρετοι στη δουλεια τους σ αυτην την κατα τ αλλα κακιστη χωρα.'

Μανιαδάκης Στέλιος

Ιατρός είναι ο επαγγελματίας που εξασκεί την ιατρική, η οποία σχετίζεται με την προαγωγή, τη διατήρηση και την επαναφορά της ανθρώπινης υγείας μέσω της μελέτης, της διάγνωσης και της θεραπείας των ασθενειών, των τραυματισμών και άλλων φυσικών και πνευματικών διαταραχών.
Είθισται ο ως άνω ορισμός να περιγράφει εν γένει την ιδιότητα του ιατρού, τα λόγια όμως είναι περιττά και αδυνατούν να περιγράψουν προσωπικότητες όπως αυτή του εν λόγω ιατρού. Ως εκ τούτου είναι αναγκαίο να μοιραζόμαστε τις μοναδικές εμπειρίες που αποκτήσαμε στα χέρια του!
Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι ότι ο κόσμος σου καταστρέφεται, χάνεις την όραση σου !!!
Έτσι ξαφνικά, εν μία πρωία.
Είσαι μόλις 35 και σου ακούγεται αστείο ότι δύσκολα θα επανέλθει η όραση σου, άλλωστε το αισθάνεσαι... Δεν βλέπεις!!!
Ολική αποκόλληση αμφιβληστροειδους και επιτακτική ανάγκη υαλοειδεκτομης ...
Άγνωστες έννοιες για εσένα...
Κι εκεί που όλα καταρρέουν καλείς το ιατρείο του κου Γκοτζαρίδη.
Κ ναι είναι αυτός που ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα αφήσει τις μοναδικές οικογενειακες στιγμές του και θα σε δει στο ιατρείο του, αναγνωρίζοντας την κατεπείγουσα κατάσταση σου, όταν οι υπόλοιποι δεν έχουν καν την ευχέρεια να σε ακούσουν... Θα σου εξηγήσει αναλυτικά τις ανωτέρω άγνωστες έννοιες και θα σε καθησυχάσει...
Είναι αυτός που μόλις σε κοιτάξει με το χαμόγελο του, την ιδιαίτερη ηρεμία του, την οποία προσδίδει η τεράστια γνώση του επί του αυτού αντικειμένου, και σε διαβεβαιώσει ότι όλα θα είναι όπως πριν, αισθάνεσαι τον κόσμο σου να χτίζεται ξανά!!!
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που είσαι στα ικανά χέρια του!!!
Σου έχει ήδη σώσει τον αριστερό οφθαλμό σε προγενέστερο χρόνο κ όντως είναι σε μακράν καλύτερη κατάσταση από πριν !!!!
Σε ευχαριστώ ολόψυχα γιατρέ μου που υπάρχεις και ακόμη περισσότερο που η όραση μου βρίσκεται στα χέρια σου !!!'

Νικητοπούλου Παναγιώτα

Άριστος επιστήμονας. άνθρωπος με ευαισθησία για το συνάνθρωπο, αξιόλογος γιατρός! Ο κος Γκοτζαρίδης και η ομάδα του είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνεις κάποιος, ανεξαρτήτου του προβλήματος όρασης που έχει! Είμαι ευγνώμον για τον επαγγελματισμό, την ενσυναίσθηση και την ποιότητα των υπηρεσιών, των οποίων μου προσέφερε προσωπικά και μου προσφέρει ακόμα, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου, καθώς διαγνώστηκα με ωχρά κηλίδα στο ένα μάτι και σε πολύ επικίνδυνο στάδιο! Χάρης τις γνώσεις του ιατρού και την άμεση επέμβαση του και τις οδηγίες του, κατάφεραμε να είμαι υγιής και να έχω κρατήσει την όραση μου! Πραγματικά δεν πιστεύω ότι έχω κάτι περισσότερο να πω, πέραν ενός τεράστιου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και μιας προσκλήσης- προτροπής για να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο ιατρό, για οποιοδήποτε πρόβλημα στην όραση σας έχετε!'

Ντούμη Σούλα

Ειλικρινά δεν ξέρω πως να αρχίσω αυτό το review για τον γιατρό Στράτο Γκοτζαρίδη. Ίσως επειδή η πλειονότητα των αξιολογήσεων στο διαδίκτυο σχετίζεται με κάτι απλό και εφήμερο όπως ένα άψυχο προϊόν ή μια υπηρεσία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μας. Όποτε απλά θα καταθέσω μερικά πράγματα εκ βάθους ψυχής. Από πολύ μικρός διαγνώστηκα με μυωπία, αστιγματισμό και αλλά διαφορά. Θυμάμαι να νιώθω σαν περιοδεύων θίασος με την μητέρα μου από οφθαλμίατρο σε οφθαλμίατρο. Αρχικά το πρόβλημα ήταν ότι απλά ήμουν ένα παιδί με μεγάλα γυαλιά. Κάπου στα 25 μου και ενώ υπηρετούσα στον στρατό το δεξί μάτι άρχισε τα προβλήματα. Διαγνώστηκα με αποκόλληση και έγινε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Γυρνώντας από Ξάνθη όπου υπηρετούσα ο γιατρός εκεί μου μίλησε για πρώτη φορά για τον κύριο Γκοτζαριδη. Μέσα στα επόμενα χρόνια δυστυχώς το δεξί μάτι άρχισε να υπολειτουργεί. Έφτασε να έχω μόνο 2-3 δέκατα οπτική οξύτητα. Τώρα δεν θα μπω σε ιατρικές λεπτομέρειες που άλλωστε δεν τις κατέχω. Έβλεπα πια μόνο με το αριστερό ουσιαστικά. Το 2019 ξύπνησα ένα πρωί και το καλό μου μάτι δεν έβλεπε καθαρά. Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Επικοινώνησα άμεσα με τον γιατρό και μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα επανήλθαν. Μια ζωή βιώνω ένα τεράστιο άγχος ότι κάποια στιγμή δεν θα βλέπω. Σε όλα αυτά τα χρόνια φίλοι, γνωστοί και οικογένεια πάντα έλεγαν να πάρουμε γνώμη από διαφορετικούς γιατρούς. Η απάντηση που έδινε ο καθένας από τους γιατρούς ήταν απλή και πάντα ξεκάθαρη. Εφόσον σε παρακολουθεί ο Στράτος εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και ότι είσαι στα καλύτερα χέρια. Συνοψίζοντας θέλω να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια στον γιατρό και άνθρωπο Γκοτζαρίδη που πάντα έβρισκε τον τρόπο να με κάνει να πιστεύω ότι θα βλέπω και την επόμενη μέρα με την άρτια και διευρυμένη γνώση της ειδικότητας του αλλά και τον εμψυχωτικό του λόγο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα!'

Ντάνος Κωνσταντίνος

Τον γιατρό τον γνώρισα τυχαία. Πήγα 13/7 στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ για μια εξέταση ρουτίνας στα μάτια μου και η οφθαλμίατρος μου είπε ότι έχω αποκόλληση αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι. Το σοκ μεγάλο γιατί δεν ήξερα αν θα υπήρχε κάποιος για να με χειρουργήσει. Για καλή μου τύχη εκείνη την μέρα είχε χειρουργείο ο κος Γκοτζαρίδης. Του τηλεφώνησαν από την κλινική, και δέχτηκε να βάλει έκτακτο χειρουργείο. Με εξέτασε και αφού μου είπε και αυτός ότι υπάρχει αποκόλληση αμφιβληστροειδούς με εγχείρησε σαν έκτακτο περιστατικό και μου έφτιαξε το μάτι μου καλύτερα και από πριν. Το ζητούμενο είναι ότι εγώ έχω κάνει καταρράκτη και στα δύο μάτια και στο δεξί είχα και αποκόλληση υαλώδους τζελ για το οποίο μου είχαν πει ότι δε γίνεται τίποτα. Και όμως φίλοι μου γίνεται γιατί ο γιατρός αυτός είναι εξειδικευμένος σε τέτοιες περιπτώσεις και μου έφτιαξε μαζί με τον αμφιβληστροειδή και το υαλώδες τζελ. Αποτέλεσμα της παραπάνω πολυλογίας μου είναι ότι η όραση μου επανήλθε στα 10/10 και βλέπω καλύτερα από πριν. Επίσης έχει το προτέρημα να σε ακούει σε αυτό που λες και να δίνει λύσεις. Τέλος αυτό που παρατήρησα στο ιατρείο του είναι η καθαριότητα, η τήρηση των μέτρων υγιεινής και τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και τον ευχαριστώ δημόσια για μια ακόμη φορά που μου έσωσε το μάτι μου.'

Ελισσαίου Γεώργιος

Ευστράτιος Γκοτζαρίδης ο καλύτερος χειρουργός οπίσθιου οφθαλμού ?️ ?️‍?️ που σημαίνει ότι αφορά βυθό, υαλοειδες, υαλοειδεκτομες, αμφιβληστροειδης, ώχρα κηλίδα δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για κανέναν. Τώρα όταν λέμε Άνθρωπος το εννοούμε γιατί δεν υπάρχει. Έχω πάει στο ιατρείο του πάρα πολλές φορές χωρίς να με κοιτάει σαν ασθενή αλλά σαν φίλο. Στο δε χειρουργείο δε καταλαβαίνεις πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις, εφ όσον ακολουθείς τις οδηγίες σωστά η γρήγορη ανάρρωση είναι γεγονός. Δεν θα μιλήσω για τα μηχανήματα του ιατρείου που είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, όσο για το προσωπικό πάντα με την προθυμία και το χαμόγελο ☺. Συμπέρασμα ένα ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ #1.'

Μπουζιωτόπουλος Παναγιώτης